dissabte, 27 d’octubre del 2012

Dura amenaça de Rajoy a Mas


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy s'ha arremangat i aprofitant la trobada intermunicipal del PP que se celebra a Barcelona aquest dissabte ha carregat amb duresa, dramatisme i amenaces contra el procés sobiranista que intenta liderar el president de la Generalitat i candidat de CiU, Artur Mas, amb les eleccions "històriques" del 25N. "Dilema impossible", "fugida endavant", "trencament de la baralla", "imposició de tot o res", "visió quixotesca", "decisió lleugera, frívola i irresponsable", "contrari al curs de la història" i "repte que empobriria els catalans", han estat alguns dels qualificatius al desafiament plantejat per president de la Generalitat. Tot un recull d'atacs que ha servit per treure la darrera amenaça: "És trist que un servidor públic es vulgui saltar la llei a la torera" ha avisat Rajoy per afegir que ell "sí que complirà la llei".

Sense gaires miraments, -fins i tot ha argumentat amb "les discussions habituals que existeixen entre clubs de futbol"-, Rajoy ha carregat els neulers contra la deriva secessionista de Mas que veu com "un objectiu partidista per obtenir més vots". En aquest sentit ha advertit que traballarà perquè tot torni a la "normalitat i no es trenqui la convivència a Catalunya perquè Espanya també els dels catalans, i separats perdem tots". Així mateix ha negat que una Catalunya independent seria més pròspera i reduiria el seu atur, ans al contrari, Rajoy assegura que és un "repte que empobriria els catalans". Rajoy ha acusat Mas "d'inventar-se enemics, abdicar de les seves responsabilitats i culpar els altres del seu fracàs".

Disposat al diàleg... pel finançament

Rajoy però ha volgut deixar clar que el desacord amb el pacte fiscal no és prou excusa per aquesta "fugida cap enlloc". "Jo estic disposat a parlar, escoltar i negociar sobre una millora del fiançament el que no vull és que s'entri al despatx amb una oferta de tot o res", ha insistit el president espanyol. "De la mateixa manera que jo no vull imposar les meves idees no vull que els altres m'imposin les seves", ha reblat en relació a la cimera celebrada al setembre per parlar del pacte fiscal. 

Font: Nació Digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada