dilluns, 12 de novembre del 2012

La CUP aposta per una «democràcia radical»


La CUP ha marcat com un dels seus eixos el que anomenen radicalitat parlamentària. Un concepte que, poc a poc, comencen a desgranar amb propostes concretes. En aquest sentit el projecte d'"independència total", suma de l'alliberament nacional i social, es basarà, per exemple, en un referèndum vinculant en les grans lleis i en la iniciativa revocatòria, mitjançant la qual el poble podrà fer fora un càrrec electe quan aquest hagi incomplert algun punt del seu programa.

La formació també aposta per nacionalitzar la banca i els recursos energètics, per serveis exclusivament públics (en aquest sentit ha rebutjat les escoles concertades i els consorcis sanitaris), per una auditoria popular i, en cas de tenir representació, per renunciar a la duplicitat de càrrecs. D'aquesta manera volen demostrar que no tenen ànsia de poder.
 
Respecte a la llengua, el país nou només en tindria una d'oficial (català), per bé que tant el castellà com l'anglès gaudirien de protecció. Totes aquestes iniciatives se sumen a la idea ja anunciada de fixar un topall de 1.600 euros mensuals per diputat.



2 comentaris:

  1. hOLA sERGI,
    En referència a la mostra de votació: Si et fitxes els de C's tenen massa vots.
    O bé voten varies vegades, o bé, si només has posat l'enllaç a la Vanguardia, podriem dir que la Vanguardia té molts seguidós de C's.
    Molta sort amb el Bloc!!!!!
    Visca l'Estat Català!!!!!

    Jana

    ResponElimina
  2. També és pot interpretar com la pujada que faran segons les enquestes el proper dia 25. El més probable és que sigui per lo de La Vanguardia però tots els vots compten.
    Gràcies per l'aportació.

    ResponElimina