diumenge, 28 d’octubre del 2012

CiU modera l'ascens, Esquerra puja i el PSC s'ensorra


CiU no assoliria la majoria absoluta per dos o tres escons segons el nou sondatge de La Vanguardia que es publica aquest diumenge. El PSC, per la seva banda, continua enfonsant-se i es quedaria amb tan sols 18 escons, deu menys que en les darreres eleccions i tan sols un per sobre del PP, que passaria de 18 a 17. L'ascens més espectacular el faria Esquerra, que passaria de 10 a 16 escons, mentre Iniciativa en guanyaria dos o tres i es quedaria entre 12 i 13, i Ciutadans passaria de tres a sis. Solidaritat per la Independència, la CUP i Plataforma per Catalunya quedarien fora del Parlament.

En percentatge de vot, CiU tindria el suport del 41% dels votants (dos punts més que a les passades eleccions), el PSC baixaria cinc punts (del 18,4% al 13,5%) i el PP baixaria lleugerament i es quedaria amb un 11.4%. Cal remarcar que la baixada del PSC és molt més significativa si es compara amb el suport que els socialistes van rebre el 2006, quan van obtenir el 27% dels vots, tretze punts més que no el que indica aquest sondatge.

Esquerra passaria del 7 al 10,6% i Iniciativa es quedaria al 10.1%, millorant també el resultat de les darreres eleccions.. Ciutadans també milloraria els resultats, gairebé duplican-los, i obtindria el 5,6% dels vots.

Finalment, segons aquest sondatge Solidaritat obtindria un 1,8% dels vots, la CUP un 1,4% i Plataforma per Catalunya un 2%. Cap d'aquests partits no entraria al Parlament.

Font: VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada