divendres, 16 de novembre del 2012

Junqueras proposa un pacte CiU-ERC-ICV per a la independència


El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha plantejat aquest divendres que, tenint en compte que les seves condicions per col·laborar en un govern català són l'avenç decidit cap a la independència i un canvi d'un model econòmic i social ara "injust i erroni", "el millor model de pacte" és el que funciona, per exemple, a Sant Vicenç dels Horts, entre ERC, CiU i ICV. Junqueras, que aquest matí ha participat en una trobada amb els mitjans a l'agència ACN, ha arribat a aquesta conclusió contestant les veus del seu partit que demanen una confluència més gran, sobretot a nivell municipal, amb ICV. "Nosaltres volem confluir a curt termini amb ICV i amb tots aquells que estiguin disposats a avançar indestriablement amb el terreny social i nacional, amb partits i amb gent, com l'exemple de Sant Vicenç dels Horts demostra", ha apuntat, incloent també CiU.
 
Junqueras, que també ha dit que una majoria de CiU "encallaria el procés", ha vinculat també aquesta nova situació a la proposta que la federació nacionalista trenqui els acords que manté amb el PP a Badalona, a Castelldefels, a Reus o a la Diputació de Barcelona, per exemple. "No es pot pactar amb aquells que fan el discurs de la por i CiU s'equivoca i fa mal a les nostres ciutats i al nostre país", ha explicat. En referència a la participació del PSC en aquest procés, Junqueras ha assegurat que "se situa fora de l'autodeterminació" i resulta "interessant" perquè està a favor de l'autodeterminació "de tothom menys de Catalunya".
 
Junqueras també s'ha referit a les amenaces de l'extrema dreta que li han fet portar escorta des de fa més d'un mes, tal com ha explicat en una entrevista a Nació Digital, apuntant que "hi ha gent que no li agrada el que nosaltres fem i que incloguem a les nostres llistes gent de tot arreu".

Pel que sembla Oriol Junqueras, ha deixat de banda a un partit clarament independentista i amb representació al Parlament (SI) i a un altre que podria entrar-hi (CUP) fora d'aquest pacte per la independència. Quina és la vostra opinió sobre aquest futur pacte que proposa el candidat d'ERC? Personalment crec que hauria de buscar tots els suports possibles, i deixar fora a Solidaritat fa tota la pinta que és per raons passades. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada